Top

FAQ

Datum en locatie event

* DATUM: 11 Oktober 2020
* ZAAL: Centre Sportif Munsbach – Luxemburg
* Locatie: Campus An Der Dällt, 185 Rue Principale, 5366 Schüttringen, Luxemburg

Go to location
Rekeninginformatie event

SNFC Events
BE12 7350 4828 7392
mededeling: naam, adres en Heroes Cup 2020

Online betalen
Wat is Heroes Cup NEW FACE?

Heroes Cup NEW FACE:

dit is een wedstrijd (C-D level) voor de beginnende atleet die nog nooit een top 5 behaalde. Enkel de top 5 (met uitzondering van de winnaar) van de vorige edities van Beach Classics en van SNFC mogen wel nog deelnemen aan de New Faces. De winnaars van Beach Classics en SNFC en deelnemers die elders de top 5 haalden, kunnen niet meer mee doen. Dit doen we om het beginners niveau te beschermen. Deze atleten kunnen wel deelnemen aan de Heroes Cup Open Contest. Zie hieronder voor meer info.

Uitzondering: de top 5 van Beach Classics 2018 en 2019 kan niet meer deelnemen aan New Faces, Beach Classics was toen een open contest waaraan ook Belgische kampioenen konden deelnemen. Vanaf editie 2020 geldt bovenstaande regel!

Wil je meer weten? Neem dan contact op met ons via mail: info@heroescup.eu

of via Social media:

facebook.com/HeroesCup.eu

instagram.com/heroescup.eu

INSCHRIJVEN
Wat is Heroes Cup OPEN CONTEST?

Heroes Cup OPEN CONTEST:

is een “OPEN” wedstrijd (A-B level) waaraan iedereen kan deelnemen, dus ook nationale en internationale kampioenen. Deze wedstrijd is open voor alle IFBB atleten.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met ons via mail: info@heroescup.eu

of via Social media:

facebook.com/HeroesCup.eu

instagram.com/heroescup.eu

INSCHRIJVEN
Verdeling prijzenpot

Hoe kun je de reis naar Arnold Classic South Africa winnen?

De overall winnaar van elke categorie van Heroes Cup NEW FACE gaat automatisch naar de Open Contest!
De overall winnaars van Heroes Cup OPEN CONTEST “1 man en 1 vrouw” worden geselecteerd om deel te nemen aan de Arnold Classic in South Africa! De reis  wordt volledig betaald door SNFC Events.

Inclusief in de trip naar Arnold Classic (datum volgt snel):

  • Vlucht heen en terug
  • Bagage (15 kg)
  • Overnachting inclusief ontbijt en avondeten
  • Inschrijvingsfee voor Arnold Classic

Niet inbegrepen:

  • Tanning
  • Extra bagage
  • Eigen kosten

Wil je meer weten? Neem dan contact op met ons via mail: info@heroescup.eu

of via Social media:

facebook.com/HeroesCup.eu

instagram.com/heroescup.eu

INSCHRIJVEN
Wedstrijd Tanning

ProTan is an official SNFC Events partner.

Na maanden trainen komt jouw wedstrijddag steeds dichterbij. Om jouw spieren goed uit te laten komen onder de felle verlichting op het podium is een donker gekleurde huid essentieel.

Met Pro Tan wedstrijd spray tanning service ben je in 15 minuten stage ready!

Pro Tan wedstrijd spray tan is geschikt voor alle klassen en alle huidtypen.
De wedstrijd spray tanning kleur is afhankelijk van de klasse waarin jij deelneemt. We sprayen de bikini fitness atleten bijvoorbeeld iets lichter dan de bodybuilding atleten.

Meer informatie over de Pro Tan wedstrijd spray tanning kan je vinden op de wedstrijd spray tan pagina.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Claudia via mail: info@protanbenelux.eu

of via Social media:

facebook.com/groups/bodytancompetitionservice

instagram.com/pro_tan_benelux

Website:

protanbenelux.com

MEER INFO

IFBB Lidgeld

Waar moet ik mijn BIFBB lidgeld betalen?

Atleten gedomicilieerd in België dienen lid te zijn van BIFBB. Lidgeld voor BIFBB bedraagt 75€ per jaar.

Lidgeld BIFBB dient betaald te worden op volgende rekeningnummer: BE90 9730 8344 8932
Met vermelding Naam, adres & lidgeld 2020

Bezoek de BIFBB website voor meer informatie www.ifbbbelgium.be

INSCHRIJVEN
Waar moet ik mijn NBBF lidgeld betalen?

Atleten gedomicilieerd in Nederland dienen lid te zijn van NBBF. Lidgeld bedraagt 50€ per jaar.

Lidgeld NBBF dient betaald te worden op volgende rekeningnummer: NL35INGB0003823906
Met vermelding Naam, adres & lidgeld 2020

INSCHRIJVEN
Waar moet ik mijn IFBBL lidgeld betalen?

Atleten gedomicilieerd in Luxemburg dienen lid te zijn van IFBBL. Lidgeld voor NIET leden bedraagt € 100 per jaar. Lidgeld voor bestaande leden bedraagt € 75 per jaar.

Lidgeld IFBBL dient betaald te worden op volgende rekeningnummer: LU2900194655 88655000
Met vermelding Naam, adres & lidgeld 2020

INSCHRIJVEN

Reeksen mannen

Men's physique

Deze reeks is voor de sportende atleet die op het podium wil staan met een mooie beach look. Dus mooi afgetraind maar nog niet te gespierd om bij de bodybuilders te staan. Een strakke sixpack en een mooi afgetraind maar niet te gespierd lichaam staan hier centraal. We zoeken geen bodybuilder in een zwemshort, maar een mooi afgetrainde atleet met een leuke uitstraling en presentatie. Een soort van leuke beach boy eigenlijk. De short mag in alle kleuren zijn en moet tot aan de knie komen. Je mag hier geen bodybuilding poses doen, enkel de vier zijden laten zien op een leuke manier. De poses kan je vinden bij de reglementen op onze site.

Rules IFBB Men’s Physique:

Rules IFBB Men's Physique

INSCHRIJVEN
Men's physique -21 jaar

Deze reeks is voor de sportende atleet (-23 jaar) die op het podium wil staan met een mooie beach look. Dus mooi afgetraind maar nog niet te gespierd om bij de bodybuilders te staan. Een strakke sixpack en een mooi afgetraind maar niet te gespierd lichaam staan hier centraal. We zoeken geen bodybuilder in een zwemshort, maar een mooi afgetrainde atleet met een leuke uitstraling en presentatie. Een soort van leuke beach boy eigenlijk. De short mag in alle kleuren zijn en moet tot aan de knie komen. Je mag hier geen bodybuilding poses doen, enkel de vier zijden laten zien op een leuke manier. De poses kan je vinden bij de reglementen op onze site.

Rules IFBB Men’s Physique:

Rules IFBB Men's Physique

INSCHRIJVEN
Men's physique +40 jaar

Deze reeks is voor de sportende atleet (+40 jaar) die op het podium wil staan met een mooie beach look. Dus mooi afgetraind maar nog niet te gespierd om bij de bodybuilders te staan. Een strakke sixpack en een mooi afgetraind maar niet te gespierd lichaam staan hier centraal. We zoeken geen bodybuilder in een zwemshort, maar een mooi afgetrainde atleet met een leuke uitstraling en presentatie. Een soort van leuke beach boy eigenlijk. De short mag in alle kleuren zijn en moet tot aan de knie komen. Je mag hier geen bodybuilding poses doen, enkel de vier zijden laten zien op een leuke manier. De poses kan je vinden bij de reglementen op onze site.

Rules IFBB Men’s Physique:

Rules IFBB Men's Physique

INSCHRIJVEN
Classic Physique

Classic Physique is de middenweg tussen Bodybuilding en Men’s Physique.

Deze reeks is voor atleten die verder willen gaan dan Men’s Physique, maar niet helemaal tot het uiterste van Bodybuilding.

Bij Classic Physique draait alles om symmetrie, balans en verhoudingen. Elke spier stroomt in de volgende met naadloze harmonie. Geen enkel onderdeel is te groot of te klein.

Elke spier moet zo worden ontwikkeld dat deze in combinatie met al het andere de hele lichaamsbouw verbetert.

Als er een enkel lichaamsdeel is dat het kenmerk is van een klassieke lichaamsbouw, is het de taille. De taille is het middelpunt van het hele lichaam. Elke pose vanuit elke hoek begint ermee.

Een kleine taille laat schouders en ruggen breder lijken, laat de borstkas voller lijken en geeft benen die extra flair.

Reglement:

Reglement IFBB Men's Physique

INSCHRIJVEN
Classic bodybuilding

Deze reeks is voor de gespierdere atleet die onder de grens van Bodybuilding valt. Hij heeft een minder gespierde, meer atletische en esthetische physique.  Deze reeks wordt gedaan in posingslip waarvan de kleur zelf gekozen mag worden. Er wordt een routine op muziek gedaan naar vrije keuze van 45-60 seconden. Bij classic bodybuilding is er een regel waar je gewicht een maximaal mag hebben naar je lengte.

Rules IFBB Classic Bodybuilding:

Rules IFBB Classic Bodybuilding

INSCHRIJVEN
Bodybuilding juniors – 23 jaar

Deze klasse is voor de getrainde atleet -23 jaar en wordt gedaan in posingslip. Hier heb je verplichte poses die je op vraag van de speaker zal moeten uitvoeren als je op het podium staat. Ook hier heb je een routine op eigen muziek van 45-60 seconden. De reeksen bij bodybuilding zijn ingedeeld in leeftijd en gewicht

INSCHRIJVEN
Bodybuilding masters +40 jaar

Deze klasse is voor de getrainde atleet +40 jaar en wordt gedaan in posingslip. Hier heb je verplichte poses die je op vraag van de speaker zal moeten uitvoeren als je op het podium staat. Ook hier heb je een routine op eigen muziek van 45-60 seconden. De reeksen bij bodybuilding zijn ingedeeld in leeftijd en gewicht

INSCHRIJVEN
Bodybuilding open “SNFC” -70kg, -80kg, -90kg, +90kg

Deze klasse is voor de getrainde atleet (alle leeftijden) en wordt gedaan in posingslip. Hier heb je verplichte poses die je op vraag van de speaker zal moeten uitvoeren als je op het podium staat. Ook hier heb je een routine op eigen muziek van 45-60 seconden. De reeksen bij bodybuilding zijn ingedeeld in leeftijd en gewicht. Atleten die nationale of internationale wedstrijden gewonnen hebben, mogen hier niet deelnemen. Ook wanneer je een top 5 behaald hebt, kan je niet deelnemen aan SNFC. Deze atleten kunnen wel deelnemen in SOC.

INSCHRIJVEN
Body building open “SOC” -70kg, -80kg, -90kg, +90kg

Deze klasse is voor de getrainde atleet (alle leeftijden) en wordt gedaan in posingslip. Hier heb je verplichte poses die je op vraag van de speaker zal moeten uitvoeren als je op het podium staat. Ook hier heb je een routine op eigen muziek van 45-60 seconden. De reeksen bij bodybuilding zijn ingedeeld in leeftijd en gewicht. Atleten die nationale of internationale wedstrijden gewonnen hebben, mogen hier deelnemen. Ook wanneer je een top 5 behaald hebt, kan je deelnemen aan SOC.

INSCHRIJVEN
Muscular Physique

Meer info volgt

INSCHRIJVEN

Reeksen vrouwen

Bikini

Bikini Fitness is een categorie waarbij de totale uitstraling, lichaamslijnen en de proporties belangrijk zijn. De nadruk ligt op een goed gevormd en fit lichaam.

Deze categorie is in 2011 geïntroduceerd en is bedoeld voor vrouwen die hun lichaam in vorm houden en gezond eten. Algehele lichaamslijnen, balans en verhoudingen, lichaamstoon en een gezond uiterlijk worden in overweging genomen. Krachttraining met hoge intensiteit en harde, magere spieren zijn niet nodig. De nadruk ligt op een goed gevormd, passend, gezond en aantrekkelijk uiterlijk, vergelijkbaar met dat van modellen.

Deelnemers worden beoordeeld in twee ronden, met een tweedelige bikini en hoge hakken. In beide ronden worden kwartdraaien, inclusief voor-, achter- en beide zijden uitgevoerd. Ook begint de laatste ronde met “I-walking”, waardoor elke deelnemer een kans krijgt haar lichaam en charme te presenteren.

INSCHRIJVEN
Bikini -21 jaar

Bikini Fitness -21 jaar is een categorie waarbij de totale uitstraling, lichaamslijnen en de proporties belangrijk zijn. De nadruk ligt op een goed gevormd en fit lichaam. Maximum leeftijd voor deze categorie is 21 jaar.

Deze categorie is in 2011 geïntroduceerd en is bedoeld voor vrouwen die hun lichaam in vorm houden en gezond eten. Algehele lichaamslijnen, balans en verhoudingen, lichaamstoon en een gezond uiterlijk worden in overweging genomen. Krachttraining met hoge intensiteit en harde, magere spieren zijn niet nodig. De nadruk ligt op een goed gevormd, passend, gezond en aantrekkelijk uiterlijk, vergelijkbaar met dat van modellen.

Deelnemers worden beoordeeld in twee ronden, met een tweedelige bikini en hoge hakken. In beide ronden worden kwartdraaien, inclusief voor-, achter- en beide zijden uitgevoerd. Ook begint de laatste ronde met “I-walking”, waardoor elke deelnemer een kans krijgt haar lichaam en charme te presenteren.

INSCHRIJVEN
Bikini – 23 jaar

Bikini Fitness -23 jaar is een categorie waarbij de totale uitstraling, lichaamslijnen en de proporties belangrijk zijn. De nadruk ligt op een goed gevormd en fit lichaam. Maximum leeftijd voor deze categorie is 23 jaar.

Deze categorie is in 2011 geïntroduceerd en is bedoeld voor vrouwen die hun lichaam in vorm houden en gezond eten. Algehele lichaamslijnen, balans en verhoudingen, lichaamstoon en een gezond uiterlijk worden in overweging genomen. Krachttraining met hoge intensiteit en harde, magere spieren zijn niet nodig. De nadruk ligt op een goed gevormd, passend, gezond en aantrekkelijk uiterlijk, vergelijkbaar met dat van modellen.

Deelnemers worden beoordeeld in twee ronden, met een tweedelige bikini en hoge hakken. In beide ronden worden kwartdraaien, inclusief voor-, achter- en beide zijden uitgevoerd. Ook begint de laatste ronde met “I-walking”, waardoor elke deelnemer een kans krijgt haar lichaam en charme te presenteren.

INSCHRIJVEN
Bikini +35 jaar

Bikini Fitness +35 jaar is een categorie waarbij de totale uitstraling, lichaamslijnen en de proporties belangrijk zijn. De nadruk ligt op een goed gevormd en fit lichaam. Voor dames boven de 35 jaar.

Deze categorie is in 2011 geïntroduceerd en is bedoeld voor vrouwen die hun lichaam in vorm houden en gezond eten. Algehele lichaamslijnen, balans en verhoudingen, lichaamstoon en een gezond uiterlijk worden in overweging genomen. Krachttraining met hoge intensiteit en harde, magere spieren zijn niet nodig. De nadruk ligt op een goed gevormd, passend, gezond en aantrekkelijk uiterlijk, vergelijkbaar met dat van modellen.

Deelnemers worden beoordeeld in twee ronden, met een tweedelige bikini en hoge hakken. In beide ronden worden kwartdraaien, inclusief voor-, achter- en beide zijden uitgevoerd. Ook begint de laatste ronde met “I-walking”, waardoor elke deelnemer een kans krijgt haar lichaam en charme te presenteren.

INSCHRIJVEN
Bodyfitness

Deze klasse is voor de meer gespierde atlete. Deze categorie vraagt om een atletisch en symmetrisch lichaam met een mooie skin tone en passende uitstraling.

INSCHRIJVEN
Bodyfitness +35 jaar

Deze klasse is voor de meer gespierde atlete (+35 jaar). Deze categorie vraagt om een atletisch en symmetrisch lichaam met een mooie skin tone en passende uitstraling.

INSCHRIJVEN
Woman physique

Dit is een categorie waar droge spiermassa belangrijk is. Niet te vergeten: ook een
mooie atletische en esthetische vorm spelen hier een belangrijke rol.

INSCHRIJVEN
Bikini Wellness

De Wellness categorie is bedoeld voor vrouwen met meer massa dan de bikini fitness. Spier separatie is niet nodig. Hier is een atletische en esthetische vorm belangrijk.

Rules IFBB Bikini Wellnes:

Rules IFBB Bikini Wellnes

INSCHRIJVEN
Bikini Wellness -23 jaar

De Wellness categorie is bedoeld voor vrouwen met meer massa dan de bikini fitness. Maximum leeftijd voor deze categorie is 23 jaar. Spier separatie is niet nodig. Hier is een atletische en esthetische vorm belangrijk.

Rules IFBB Bikini Wellnes:

Rules IFBB Bikini Wellnes

INSCHRIJVEN